top of page
  • GLAMI

Šaty, maxi sukně a neutrální barvy. GLAMI zveřejnilo nejpopulárnější produkty a kategorie roku 2023

Aktualizováno: 6. 3.

Praha, 19.12.2023 - Módní vyhledávač GLAMI, který působí v 13 zemích Evropy, nejnověji také v Polsku, zveřejnil nejpopulárnější produkty, značky, kategorie a barvy za posledních 12 měsíců. Z nejnovějších dat vyplývá, že v uplynulém roce byly nejvyhledávanějším produktem šaty s květovaným potiskem, vedle univerzálních neutrálních barev pak jednoznačně vedly modrá, červená a zelená. 


Top módní kategorie a předměty 2023

“V posledním roce je viditelný poměrně velký zájem o oblečení do jarních a letních měsíců. Pokud se podíváme na tři nejvyhledávanější produkty napříč kategoriemi, dva z nich jsou určené do teplého počasí, konkrétně květované letní šaty a maxi sukně v tmavě červené barvě. Přičítáme to prodlouženému létu a tomu, že se příjemné teploty v Česku držely poměrně neobvykle dlouho. Třetím nejhledanějším produktem pak byla pánská funkční bunda,” komentuje situaci Brand a PR manažerka GLAMI Eliška Hynková. 


Šaty patřily v uplynulých 12 měsících k nejoblíbenějším kategoriím, v uplynulém roce tvořila tato kategorie 17 % celkové návštěvnosti. Kromě šatů letních pak byly populární kategorie společenských a tzv. plus size šatů. To koresponduje s výsledky letošního průzkumu Fashion (Re)search, který ukázal, že až 53 % Češek by svou postavu popsalo jak plus-size. U žen v rámci vyhledávání na GLAMI vedly také tenisky a kabelky. V poslední zmíněné kategorii jsou výsledky jednoznačné. Největší poptávka byla po těch kožených a crossbody, nejoblíbenější značkou kabelek je Guess


Poslední nejvýznamnější kategorií byly tenisky, a to jak pro pány, tak dámy. “Zatímco u mužů vedly ve vyhledávání především konkrétní značky jako Adidas, Nike a Under Armour, vyhledávání v ženských kategoriích ve spojení s teniskami vévodila především bílá barva, následně pak značky Sketchers a Rieker,” doplňuje Eliška Hynková. 


Výsledná data za období od prosince 2022 do listopadu 2023  potvrzují dlouhodobou oblibu bílých tenisek, které jsou klasikou, která by neměla chybět v botníku všech pohlaví. V rámci hledanosti značek se jako nejpopulárnější za uplynulých 12 měsíců ukázaly být Bonprix a již zmíněné Guess a Rieker. 


O GLAMI 

GLAMI bylo založeno v roce 2013 Tomášem Hodboďem a Michalem Jirákem jako vyhledávač pro vše, co se týká módy. Každý den GLAMI spojuje tisíce nakupujících se značkami a e-shopy na jednom místě. Díky chytré kategorizaci produktů a výběru módy šitému na míru každého jednotlivce GLAMI zjednodušuje objevování a nakupování módy. Společnost je lídrem ve využívání umělé inteligence při nákupech módy a v roce 2022 založila kapitálový fond GLAMI Ventures s cílem rozvíjet oblast umělé inteligence v e-commerce, podpořit projekty, které usnadňují výběr a nákup produktů v online shoppingu nebo projekty zabývající se cirkulární ekonomikou.  

Dnes najde zákazník v katalogu GLAMI.cz 2,5 miliony produktů od více než 25 tisíc značek.  GLAMI patří do skupiny GLAMI.group a působí již ve 13 zemích světa s měsíční návštěvností 47 milionů. Více informací najdete na  GLAMI.group.


Kontaktní osoba

Eliška Hynková, Brand & PR Manager GLAMI Group



GLAMI_TZ_The_Best_of_2023
.zip
Stáhnout ZIP • 2.28MB


12 zobrazení0 komentářů
bottom of page